Tutorial Customize Blog Header

 Makcik dan Pakcik sekalian, sy ingin berkongsi pengetahuan cara cara nak buat
header. Mesti korang nak buat header sendiri right? yeahhh, mesti korang tertanya tanya mcm mana nak buat SmartCrop, AddText+Image , PhotoEffect, etc... senang jer, kalau korang xde Photoshop atau segala bagai, boleh guna di fotoFlexer.

Step Mudah 

- Upload Gambar yang korang suka
...
..

- Then, upload gambar baru. Kalau korang nak cantikkan lagi lahh
Cara nya, ikut steps berikut ;


1. Klik kat Layer

2. Upload 'second' image mcm gmbar awan tuu.

3. Klik pula kat Geek. Kemudian, klik kat Smart Cut pula untuk membuat cropping ( cut/potong ).

4. Crop gambar cartoon tu dengn hati-hati.

5. Selepas itu, crop pada gmbar awan dan pelangi itu juga. Susun gambar yang korng crop tadi ikut korg punya kreativiti.

6. Klik Save. Finish!



:47: Sample.
GOODLUCK MATE! 

No comments: