2 Ciri-Ciri Manusia Yang Tidak Dapat Habiskan Makanan Mereka Ketika Makan






Manusia xpernah ada yang nak cukup, kalau boleh semua nak. Kali nie saye nak cerita tentang bab makan pulak. Kita boleh lihat reaksi dan perwatakan seseorang itu makan dengan kadar yang banyak tetapi tidak dapat menghabiskannya !! 
Mesti korang dah biasa tengok kan ?

Jom kita lihat.. Jeng jeng jengggg....

Mulut & Hidung
Tak kesah laa makanan tu sikit atau banyak, mulut orang tuu akan kemam dan hidung dia akan kembang. Makanan akan mula terkumpul di dalam mulut dan menelannya dengan perlahan. Cuba korang perhatikan kalau orang itu mengunyah sambil menarik nafas yang amat panjang. 
Itu lahh salah satu petanda nya ( Hidung mula meng-expanding ) Hehehe..

Mata

Mata pun memainkan peranan yang penting tauu ! Bila mata orang tu asyik memandang ke arah yang sama ( makanan ) ataupun menunduk ke arah pinggan..Sudah semestinya orang tu dah rase fade up/boring/muak kat makanan tuu. Orang tu mula laa main tolok-tolak makanan menggunakan sudu/garfu/jari.. Takpun melumat lumat kan makanan tuu smpai hancur. Kan kan kan kan? wink wink ;)


Alaaa kita pun pernah jadi mcm tu kan? Manusia semua same laah. So jangan lah jadi tamak yer kawan-kawan >.<

2 comments:

qudwa said...

haha...nice n3...mmg trkene la...XD

roborobot said...

qudwa > kan kan? lain kali time kena mcm nie over sikit. Hehehe