Kan Dah Kena Sumpah Wahai Si Letrik !

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia..

Terlebih dahulu, saye ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ibadat Puasa Di Bulan Ramadhan kepada semua pembaca dan blogger. Kita sebagai umat islam perlulah mengambil kesempatan di bulan Ramadhan nie untuk memperbnyakkan lagi amalan kita kepada Allah.

Haihhhh, belum ape ape dah ngeluh ! Hehe.. Emmm, berkenaan dengn entri kali nie pasal eletrik di rumah saye. Punya laa menyirap tadi, tengan tengah edit blog yang xseberapa nak cantik nie tiba tiba pulak blackout !! Perghh, angin satu badan tadi ! Mana taknya, tengok elok jer nak tekan save..... pappppppp ! Komputer padam ! Mcm tau tau jek !

Ape lagi.. Menyumpah seranah ler saye tadi ( skema jer saye awak ) hahahaha.. Benda pertama yang saye buat mase komputer shut down ialah.. menyebut perkataan * baruaa betul laaa!... Astagafirullahalhazim ! Kejam sungguh saye kan kan kan? Baru di uji eletrik takda dahh melenting.. Esok dah mula puasa, mcm mana lah nanti yer kalau saye di uji lagi??? Yang penting, sabar sabariahhh.. Hehehe

Kita manusia yang lemah, mudah melakukan kesalahan. Kita patut bersyukur apa yang ada.. Kita sbnrnya beruntung tau daripada orang orang sedemekiann -->

Bukan setakat eletrik, air pun xde.. Makanan pun jarang sekali.. sedihnyaa

Apa yang kita minta semua dapat, orang yang susah seperti mereka?? Pernah dapat??

Nampak nampak?? Dah jauh menyimpang daripada tajuk entri kan? Hahaha.. Membebel mcm org tua kita kan ??? hihihi.. Bukan ape, saye nie suka melalut dan membebel.. Yelaa, untuk renungan bersama :)

Ucapan: Dingg donggg... Selamat Berpuasa yer ! 

Nota Bersama : Setiap ujian daripada Allah ada jalan penyelesaiannya. Mungkin ada hikmah di sebaliknya >.<


4 comments:

H.J said...

bawak bersabar..haha

AdinLala said...

Macam tu laa agaknye, kikiki

Rahmad said...

sabor je lah..

mR.bUnY said...

dunia-dunia...