Cara-Cara Buat Air Milo Ais Tabur ( Ringkas)




Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Milo Ais Tabur nie ape bestnya? Hang tak pekena secawan, mana hang nak tauuu.. Hehe.. Try laa dulu air tu yer korang korang sume.. Sedap laa.. Kalau korang nak try test cuba buat air nie, moh kita tengok cara-caranya.. Hehehe

PENTING ! Untuk kegunaan Milo 3 in 1 sahaja !

1. Sediakan air sejuk, air panas, ices, cawan, sudu, dan lain lain.. ( ikut suka korang )
2. Gunakan serbuk Milo tau ! Kalau pakai serbuk perisa koko, tak kick pulak rasenyer..

Kalau korang jenis pemalas pergi dapur, tak tau Milo tu ape.. Nah ambik setepek ! Hehe

Bukan 3 in 1 
 
3. Sediakan cawan dan masukkan satu paket Milo 3 in 1 sahaja.
4. Kemudian, tuangkan air panas sedikit untuk melarutkan kesemua serbuk milo itu ( kacau )
5. Selepas itu, masukkan air sejuk sehingga hampir penuh dan letakkan ice..
6. Akhir sekali, tabur serbuk Milo sedikit di atas air itu ( lagi bnyak lagi best ! )

Mudahkan ?
Resepi : Chef Adin ! Hehe.. Saye dah pernah cuba laa :D

Sape rase dia setuju yang air nie sedap sila angkat tangan mcm saye ! Hehehe

Nota Sekilas Pandang : Semoga Berjaya !




11 comments:

anis said...

nak jugak...!!!!

buatkan untuk anis 1 ea..hihi..=D

Abe Goreng said...

Haha.mhl resepi ni.nice share. :D

UPDATE:Cara Pantas Dapatkan BUFFERED EARNING

AdinLala said...

anis > boleh, meh dtg rumah.. Kiki

AdinLala said...

Abe Goreng > murah jer :)

Nyamuk Terbang said...

berbuka nnt nk cuba..haha

AdinLala said...

Nyamuk Terbang > semoga berjaya yer :)

H.J said...

orang skang dah tak minum milo da..minum horlicks..haha

nazira said...

Wah nikmatnyer lau dapat berbuka karang ngan segelas air milo tabur.. hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com

Zul Fattah said...

sedapnya.. tp saya jarang minum milo..
x de bajet nk beli slalu.. ahahks..

sakurasue said...

wahhh milo tabur mmg terbaikk loh..

Gen2Merah said...

saya penggemar Milo nombor satu di dunia... ehehehehe